هیتر تابشی ها را در کشور ما بیشتر تحت عنوان هیتر تابشی لوله ای، هیتر سقفی و… می شناسند. این سیستم ها به نوعی جدیدترین سیستم های گرمایشی مورد استفاده در کارخانه ها و مراکز صنعتی مانند مرغداری ها، روف گاردن، باشگاه های ورزشی و… هستند. طرز کار هیتر تابشی به نوعی از نحوه عملکرد خورشید الهام گرفته شده است. در این مقاله در رابطه با نحوه عملکرد هیتر تابشی ها و طرز کار آنها صحبت خواهیم کرد.
از آنجایی که در این مقاله سعی بر این داریم تا شما عزیزان را با طرز کار هیتر تابشی آشنا کنیم ممکن است شما عزیزان نیاز این معیار در روند کسب و کار و یا نیاز شخصی خود کمبود این معیار را حس کنید؛ از این رو ما به شما عزیزان تیم نیکان پارسه را معرفی میکنیم.
این تیم با پشتوانه سالها تجربه و تخصص در زمینه فروش و نگهداری هیتر تابشی و همچنین با بهرهگیری از کمترین قیمت و بالاترین کیفیت به شما عزیزان این امکان را می دهد که با کمترین هزینه بهترین نتیجه را در اختیار داشته باشید؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با شماره تماس ۰۲۱۷۷۳۳۱۰۰۷ در ارتباط باشید.
هیتر تابشی چیست؟
هیتر تابشی ها سیستم های گرمایشی ای هستند که از روش تابش برای گرم کردن محیط اطراف خود استفاده می کنند. هیتر تابشی ها انرژی گرمایی را له امواج مادون قرمز تبدیل کرده و از طریق سطوح منعکس کننده، آن را به محیط یا اجسام اطراف خود می تابانند و باعث گرم شدن آنها می شوند.
در واقع، به دلیل سبک بودن هوای گرم و تمایل آن برای حرکت به سمت بالا، سیستم های همرفتی و سیستم های گرمایشی قدیمی تر، برای گرم کردن فضاهای بسیار بزرگ که سقف های بسیار بلندی دارند (مانند کارخانه ها) مناسب نیستند و در این روش، باید انرژی زیادی برای گرم کردن محیط مصرف شود. از این رو هیتر تابشی ها امروزه روش بهتر و بهینه تری برای گرم کردن و گرم نگه داشتن این نوع فضاها به شمار می روند.
هیتر تابشی ها قدرت گرم کردن بسیار بالایی دارند و می توانند در مدت زمان کمی، محیط اطراف خود را گرم کنند؛ این در حالی است که گرم کردن محیط با روش های قدیمی بسیار زمان بر می باشد.
هیتر تابشی ها برای کاهش هزینه های جاری محیط های صنعتی، مانند هزینه مصرف برق و گاز، بسیار مناسب می باشند و امروزه بسیاری از این روش برای گرم کردن بهره می برند.
از سویی، با توجه به عدم استفاده هیتر تابشی ها از خاصیت جریان هوا و ذرات موجود در هوا، این سیستم های گرمایشی مانع چرخش ذرات غبارآلود موجود در هوا و ایجاد آلرژی و حساسیت برای افراد حاضر در آن محیط می گردند.
بیشتر بخوانید؛ بخاری تابشی فضای باز چیست؟
طرز کار هیتر تابشی ها و هیترهای تابشی
هیتر تابشی به طور معمول در سقف محیط های مرتفع نصب می شوند و تابش انرژی گرمایی آن از به صورت مستقیم، به سمت کف اتفاق میفتد. این مسئله مانع اتلاف انرژی گشته و بهینه تر از سایر روش ها می باشد. طرز کار هیتر تابشی به این صورت است که در ساختار خود از لوله های فولادی ای بهره می برد که سوخت و هوا پس از ورود به آن لوله ها با هم ترکیب می شوند.
در واقع یکی از نکات درباره طرز کار هیتر تابشی ها، ضرورت وجود هوای کافی در محیط اطراف است. هیتر تابشی ها با استفاده از یک لوله U شکل و مشعلی که به آن لوله متصل شده، شعله هایی با ضریب تابش بالا و طول زیاد ایجاد کرده که گرما را به محیط اطراف منتقل می کند.
شعله ی متصل به لوله U شکل، حرارت بالایی دارد و در فرایند تابش، این حرارت به امواج مادون قرمز تبدیل می شود. در بالای لوله متصل به شعله، صفحات ذوزنقه ای شکلی وجود دارند که گرما را به سطوح و اجسام موجود در مجاورت هیتر تابشی، می تابانند.
گرما به این شکل به کف زمین منتقل شده و در آن قسمت باقی می ماند و این موضوع سبب سرعت بخشیدن به فرایند گرمایش محیط می شود. از این رو است که عملکرد هیتر تابشی ها به عملکرد خورشید شباهت پیدا می کند. امواج مادون قرمز تولید شده در هیتر تابشی ها، توسط اجسامی که تحت تابش هیتر تابشی قرار دارند، جذب شده و آن اجسام شروع به گرم شدن می کنند. این موضوع، اتلاف گرما را در هنگام عملکرد هیتر تابشی ها، به حداقل می رساند و بازدهی آن ها را به شدت افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید؛ تامین گرمایش سالن پرورش قارچ با استفاده از هیتر تابشی
استانداردهای عملکردی هیتر تابشی
اگرچه به طور کلی هیتر تابشی ها بهترین روش برای افزایش دما در محیط های مرتفع و مسقف هستند، اما انواع مختلف هیتر تابشی ها بازدهی و کارایی متفاوتی را از خود نشان می دهند.
در طراحی هیترهای تابشی، رعایت استانداردهای مختلفی مورد نیاز است. با توجه به این که هدف از تولید هیتر تابشی ها، کاهش مصرف انرژی و بازدهی بالا می باشد، استفاده از آخرین تکنولوژی های روز و استفاده از بهترین متریال ها برای ساخت هیتر تابشی ها، بسیار مهم است.
ظرفیت های هیتر تابشی های مختلف با هم متفاوت می باشد. هیتر تابشی ها را با ظرفیت هایی از 22 تا 50 کیلووات تولید می کنند و هر کدام از این نوع هیتر تابشی ها مناسب یک محیط خاص می باشند. نحوه مصرف گاز هیتر تابشی ها به ظرفیت آنها بستگی دارد و به طور میانگین، هر هیتر تابشی به ازای هر 10 کیلووات ظرفیت مشعل، حدود یک متر مکعب گاز شهری را در هر ساعت مصرف می کند.
هیتر تابشی ها معمولا در سقف محیط نصب می شوند اما انواع مختلفی از آن ها مانند هیترهای گرمایش از کف ، گرمایش از سقف و گرمایش از دیوار نیز وجود دارد. هیترهای تابشی گرمایش از سقف و دیوار، سیستم های کم حرارت نیز نامیده می شوند. در این سیستم ها دمای ایجاد شده به طور میانگین بین 29 تا 35 درجه سانتی گراد است و با کمک آنها می توان گرمای مطبوعی در محیط ایجاد کرد.
سخن پایانی
در این مقاله درباره طرز کار هیتر تابشی و نحوه عملکرد آنها نکاتی را بیان کردیم که امیدواریم مورد توجه تان واقع شده باشد. اگر شما نیز قصد خرید این نوع سیستم های گرمایشی را دارید، لازم است که از طرز کار هیتر تابشی اطلاع داده باشید به همین منظور کافی است با نیکان پارسه تماس بگیرید.